Inschrijven

Wilt u een tuin op Zonnehoek? U moet zich dan eerst laten inschrijven als aspirant bij de Bond van Volkstuinders. Na ontvangst van een bewijs van inschrijving kunt u zich op het tuinpark aanmelden voor de aspirantenlijst. Met een wachtlijst van ongeveer 120 aspiranten, is de wachttijd op dit moment minimaal zes jaar. Wij kunnen daarover geen voorspellingen doen. De jaarlijkse tuinlasten bedragen ongeveer € 600,–. De gemiddelde perceelgrootte is 250 m².

De overdracht van tuin en (half) tuinhuisje gaat via het afdelingsbestuur. Tevens gaat u als tuinder een huurovereenkomst afsluiten met de Bond van Volkstuinders. Een tuin die wordt overgenomen, is eerst door de taxatiecommissies getaxeerd, elk met een bindend rapport. De tuintaxatiecommissie taxeert de waarde van de tuin, het huisje wordt getaxeerd door de bouwtaxatiecommissie. Het overnamebedrag waarop de tuin en het huisje zijn getaxeerd, is een eenmalig bedrag dat u via het afdelingsbestuur dient te betalen voordat de u de tuin overneemt. Contributie en jaarnota moeten via de Bond van Volkstuinders worden voldaan.

Neemt u kennis van onze introductiebrief, waarvan u hier een PDF kunt downloaden. Daarna mailt u uw gegevens (naam, woonadres en e-mailadres) naar ledenadministratie@zonnehoekamsterdam.nl. Daarop ontvangt u van het secretariaat een introductiepakket met inschrijfformulier, waarmee u zich kunt inschrijven op de wachtlijst van Zonnehoek.