Zomerzonnehoek

Op 31 juli jl. was er een feestje op Zonnehoek. Hapjes, drankjes en zomerse muziek!

Ondanks de sombere weersvoorspellingen en de wolkendeken boven Amsterdam, hadden de immer goedgeluimde Hanneke en Marijn de stoute klompen aangedaan en organiseerden voor de tuinders een gezellige middag en avond. Het organisatiecomité versierde de omgeving van het clubhuis met vrolijk ogende vlaggen en slingers. Buiten stonden tafels en stoelen ongedurig te wachten op klandizie.

Zonnehoekers namen zelf een hapje mee, voor drankjes was gezorgd.

In het clubhuis was een prachtige tafel opgedekt die al snel vol kwam te staan met lekkernijen. Er was een kleur en keur aan couscous, quiches, tortillas, kaasjes, potage, snacks, cake en gebak. De aanwezige tuinders hadden laten zien dat ze niet alleen in de tuin, maar ook in de keuken (en in een enkel geval in de lokale deli) uiterst creatief kunnen zijn.

Het tuinfeest gaf ook aanleiding tot het vieren van nog een heugelijk feit: de officiele ‘lancering’ van de zonnehoek website: www.zonnehoekamsterdam.nl

Vanaf nu kunnen tuinders en andere geinteresseerden op deze website veel informatie en updates vinden over Zonnehoek, nieuwtjes delen en op de hoogte blijven van alles wat er in en om ons tuinpark gebeurt.

Natuurlijk is een feestje altijd leuk om weer eens met iedereen bij te kletsen en (hernieuwd) kennis te maken. Oude en nieuwe tuinders leerden elkaar op een lekker ongedwongen manier weer een beetje beter kennen.

In de namiddag klaarde het zelfs op en genietend van de laatste druppels zomerzon gingen zelfs nog even de voetjes van de vloer. Lekker gegeten, fijn gezelschap en feestelijkheid op de tuin, midden in de zomer. Een nieuwe traditie lijkt geboren…

 

Foto’s Jan Steenhagen