Zadenbeurs ‘Reclaim the seeds’

reclaim the seeds

Voordat alle zaden en planten weer de grond in kunnen vindt in Amsterdam in het weekend van 10 en 11 maart 2012 een zadenbeurs plaats. Dit moet een evenement worden waar tuinders, mensen met een volkstuin en collectieven zaden kunnen ruilen, weggeven en verkopen. Daarnaast zal er een uitgebreid programma zijn met workshops, films en een debat. Met dit initiatief willen we bereiken dat de diversiteit aan groente en andere voedselgewassen behouden blijft en dat de zaden uit handen blijven van grote agro-bedrijven.

Naast kraampjes met zaden uit Nederland verwachten we een aantal collectieven uit het buitenland die zijn gespecialiseerd in het in stand houden en verspreiden van een grote diversiteit aan fruit- en groentegewassen. Op zondag is er meer aandacht voor lokale initiatieven en acties om meer voedselproductie in de stad te krijgen.

Reclaim the Seeds wil met de zadenbeurs bijdragen aan:
• het in stand houden van de diversiteit van voedselgewassen en het ondersteunen van de organisaties en individuen die zich hier mee bezig houden.
• het onder de aandacht brengen van het belang van soortendiversiteit in de landbouw
• het betrekken van meer mensen bij het zelf gebruiken van vrije zaden en mogelijk zelfs actief bewaren en uitwisselen van zaadgoed.

Toegang is gratis
Meer informatie staat hier.