Winterlezing Arcam #6: Haven-Stad

Bericht van Paula, tuin 60

Noordzeekanaalgebied © Port of Amsterdam
Noordzeekanaalgebied   © Port of Amsterdam

Arcam (Architectuurcentrum Amsterdam) organiseerde deze winter een aantal lezingen over stadsuitbreidingen in Amsterdam sinds begin vorige eeuw. De laatste gaat over Haven-Stad:

 

De lezingenreeks besluit met het onlangs gelanceerde plan voor Haven-Stad in Amsterdam West, waar 40.000 tot 70.000 woningen gepland staan. Aan de Zuidelijke IJ-oever omvat het de havengebieden en Sloterdijk en aan de Noordzijde verbindt het gebied de NDSM met Zaanstad. Bart Vlaanderen, projectleider Haven-Stad, doet verhaal.

Paul de Ruiter en Noud Paes, de ontwerpers van het 4e Gymnasium waar de lezing plaatsvindt, nemen je na afloop mee door het energieneutrale schoolgebouw dat als entree dient voor de nieuwe buurt Houthaven.

 

Tijdens de Winterlezingen van 2018 staan de Amsterdamse stadsuitbreidingsplan centraal. In een aantal lezingen koppelen we de grote klassiekers met vergelijkbare, maar minder bekende plannen. Van Plan Zuid via de ‘dorpen’ in Amsterdam-Noord, het Algemeen Uitbreidingsplan (AUP), de Bijlmer en Plan van Gool, Zeeburgereiland en IJburg naar het nog te realiseren Haven-Stad. De lezingen vinden plaats op verschillende locaties – kriskras door Amsterdam – en worden gecombineerd met interessante extra activiteiten, zoals een rondleiding door het gebouw of de buurt.

 

Datum: zondag 11 februari 2018

Tijd: inloop 13:30 uur; start lezing 14:00 uur

Locatie: Het 4e Gymnasium Archangelweg 4, Amsterdam

Tickets: € 12,50 (inclusief bijbehorende activiteit) te koop in onze webshop

Voertaal: Nederlands

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.