Wildpluk-wandelen met De Brede Moestuin

Bericht van Marianne van Steekelenburg, tuin 21

Wilde witlof (paardebloem uit de linnenkast)

 

Beste mensen,

Na een seizoen van relatieve rust is het nieuwe jaar ook voor De Brede Moestuin weer helemaal begonnen. Met als aftrap een t.v. optreden, komende dinsdag (24 januari) op Ned. 2 om 19.20 ben ik in het programma “10x Beter”  te zien met wilde en gekweekte groenten uit Amsterdam. Volgens mij sowieso een leuk programma, en deze aflevering gaat over mijn lievelingsonderwerp; groenten! Ik kijk al jaren geen t.v. meer, maar met dit soort onderwerpen krijg ik toch het gevoel dat ik dit moet heroverwegen.

Net als vorig jaar ga ik dit jaar weer regelmatig wildpluk-wandelen. De eerste keer wordt op zaterdag 25 februari, die keer heb ik speciaal aandacht voor kraailook, een wilde bieslook.
Na de wandeling is er de mogelijkheid mee te doen aan een wilde kooksessie. Tijdens zo’n kooksessie leer je de wilde planten nog beter kennen, je wast ze, snijdt ze en bereidt ze met als ultieme actie het eten van een maaltijd met wilde planten in de hoofdrol.
Allemaal eenvoudige recepten,  ik wil je kennis laten maken met de pure smaak van de wilde planten.

Verder ga ik vanaf 23 maart mijn moestuinkennis aanbieden als jaartraining. Ik wil met deze training de basisvaardigheden voor het succesvol verbouwen van groenten overdragen.

Ik nodig je uit om mee te doen, zelf verzamelde of verbouwde groentes zijn onweerstaanbaar lekker!

Vriendelijke groet,
Ellen Mookhoek
www.debredemoestuin.nl