Volgende stap waterleiding

foto: Saar Muller

Je kunt je kraan op de zomerstand zetten. Let er dan vooral op dat je het groene aftapkraantje heel goed dicht draait. Zorg er ook voor dat de put gemakkelijk te vinden en goed toegankelijk is.
En misschien zal in de komende tijd het water af en toe worden afgesloten.


De afgelopen tijd hebben we met hulp van verschillende tuinders gezocht naar lekken in de waterleiding. We zien dat de kwaliteit van veel kranen matig tot slecht is. 
Na de droge periode in maart lekte uit zeker zes tuinen water weg. De kranen lijken door ouderdom niet betrouwbaar meer. Toen we deze kranen goed hadden afgesloten, was het waterverlies een stuk minder maar nog niet helemaal. 
Helaas lekte het na een paar dagen weer veel meer. Op dit moment verliezen we ongeveer voor € 800 euro water per jaar. 
De afgelopen periode heeft het hard geregend. De tonnen staan vol, waardoor niet te zien is waar nog andere lekkages zijn. Daarnaast blijkt dat de verdeelkranen waarmee we water op de verschillende delen van het complex kunnen aan- en afsluiten vaak ook niet op orde zijn. Het waterverlies is gelukkig niet meer zo groot als in december. De centrale hoofdkraan staat nu weer open. 
We houden het waterverlies goed in de gaten en hebben hulp nodig van tuinders met kracht in hun handen.
Mocht het waterverlies opnieuw te hoog worden, dan beoordelen we of het water ’s avonds of eventueel voor langere periodes weer wordt afgesloten. Het clubhuis willen we graag van water blijven voorzien. Als het droger is, gaat de loodgieter verder met de werkzaamheden en wordt het water tijdelijk afgesloten. We zijn terughoudend in het laten uitvoeren van dure reparaties aan de bestaande oude waterleidingsysteem, omdat het er nu naar uit ziet dat grote delen van de waterleiding aan vernieuwing toe zijn. 
Mail ons gerust als je kracht in je handen hebt of als je vragen hebt over deze informatie via info@zonnehoekamsterdam.nl
Het bestuur

Reacties

  1. Wat ontzettend fijn dat dit zo doortastend wordt aangepakt. Helaas kan ik door mn werk hier niet aan bijdragen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.