Vogelzondag: Kunst, muziek en vogeltheorie

Bericht van Mediamatic Fabriek, VOC–kade 10, 1018 LG Amsterdam +31206389901, www.mediamatic.net/

Red Canary

Altijd al willen weten hoe het is om een vogel te zijn? Deze vraag staat centraal op onze Vogelzondag. Gareth Wynne Fitzpatrick werkt aan een (im)mensgroot vogelnest, Thijs van Vuure begeleidt 10 vocalisten in vogelzang, en professor Marc Naguib zal ons alles vertellen over het complexe sociale leven van vogels. Daarnaast kun je je eigen vogeloorbellen maken of een wormenhotel, en staat in het restaurant kwartel op het menu. Entree met een geldig lidmaatschap.

 

Programma

 

Prof. dr. Marc Naguib

In 2011 werd Marc benoemd tot hoogleraar aan de nieuw opgerichte Behavioural Ecology groep van het Animal Science Department van Wageningen Universiteit. Hij praat met ons over de gewoonten, voorkeuren en antipathieën van vooral jonge vogels.

 

Thijs van Vuure

Thijs volgt een onderzoeksmaster Brain & Cognitive Sciences. Geïnspireerd door de Amerikaanse filosoof Thomas Nagel (What is it like to be a bat? 1974), is hij op zoek naar het antwoord achter de vraag: “What is it like to be a bird?”. Een project waarbij perceptie, ervaring en bewustzijn belangrijke elementen vormen. Vanmiddag zal hij tien zangers begeleiden in vogelzang.

 

F@ff maakt kwartel

In Favelous, het restaurant van de Freezing Favela, bereiden de F@ff chefs Andrea Sossi en Robert Bochove kwartel op een nestje van rucola.

 

Gareth Wynne Fitzpatrick

Gareth bouwt in Mediamatic Fabriek een vogelnest op mensformaat. Tijdens de laatste bouwdagen heist hij zichzelf op richting het plafond. Vanuit de lucht zal hij de laatste hand leggen aan zijn werk. Naast dit spektakel zal hij ook een korte presentatie geven van zijn werk.

 

Meer informatie

http://www.mediamatic.net/342677/nl/vogelzondag

De workshop begint om 13:30 en duurt tot 16:00. De rest van het programma start om 16:00. Locatie: Mediamatic Fabriek, VOC-kade 10-12, Oostenburg Amsterdam. Entree met een geldig lidmaatschap (€5,- voor 4 weken). Kinderen half geld. Eten en meedoen aan de workshop is niet bij de prijs inbegrepen.

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.