Vegetarische maaltijd & bomenwandeling met Hans Kaljee

maandag 20 juli, 18.00 en 20.00-21.30 uur
jubileumtent Nut & Genoegen
Sloterdijkerweg 22, 1014 BC (aan het Westerpark)

 

 image001

Vanwege de lustrumweek bij Nut & Genoegen, dat dit jaar maar liefst 95 jaar bestaat, zal de maandelijkse vegetarische maaltijd dit keer op maandag 20 juli om 18.00 uur worden aangeboden in de feesttent op het veld naast het clubhuis. Voor 8 euro krijg je ongelooflijk lekker en duurzaam eten. Je moet je wel tijdig opgeven via het mailadres: hugotheosuidgeest@hotmail.nl.

 

 Aansluitend zal om 20.00 uur bomendeskundige Hans Kaljee ons rondleiden langs alle bijzondere, opvallende en bezienswaardige bomen van het jubilerende volkstuinpark.

Voorgaande drie jaren heeft hij al gewezen op (onder andere) geënte paardenkastanjes, het leven in dode stammen, wilde peertjes langs de sloot, diverse soorten iepen, klimplanten, wortelgroei en boomkruinen in Sloterdijkermeer, maar er valt nog heel veel meer te vertellen over blad en bast, zin en onzin, nut en genoegen van al die bomen waar onze parken vol mee staan. En vertellen kan Kaljee goed en enthousiast.

 

Hans Kaljee is onder meer bomenconsulent bij de Dienst Ruimtelijke Ordening van de gemeente Amsterdam.

 

De bomenwandeling start bij het clubhuis van volkstuinpark Nut&Genoegen, Sloterdijkerweg 22, 1014 CB (aan het Westerpark), waar na afloop in de feesttent vast nog wat kan worden gedronken. Voor de (voor iedereen toegankelijke, gratis) bomenwandeling hoef je je vooraf niet aan te melden.

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.