Uilen in de kijker!

Bericht van Annette Visser, tuin 61

Natuurcafé Amsterdam op dinsdag 6 maart om 19.30

Uilen spreken niet voor niets tot de verbeelding van kunstenaars, dichters en verhalenvertellers. Je ziet deze nachtdieren zelden, hooguit als een vage schim bij het vallen van de avond, maar ’s avonds horen we soms wel hun doordringende schreeuw of lage ‘hoe’. Met hun scherpe ogen speuren ze naar kleine prooien op de grond, grijpen deze met hun stevige klauwen en verslinden ze met huid en haar (en bot). Wie wel eens uilenballen heeft uitgeplozen, weet dat er vooral muizen op hun menu staan. Ook in de omgeving van de Buurtboerderij horen we soms uilen. De flatbewoners van het GWLterrein hadden vorig jaar nog een ransuil op hun dakterras te gast. Maar wat weten we eigenlijk van deze vogels? En hoe kunnen we in een oogopslag het verschil tussen een kerkuil, steenuil en ransuil zien? Uilendeskundige Luc Smit van de Kerk- en steenuilenwerkgroep Noord-Holland zal ons op dinsdagavond 6 maart met beelden en verhalen  inwijden in de fascinerende wereld van de uilen.

Onder de noemer Natuurcafé Amsterdam organiseren IVN en Buurtboerderij Ons Genoegen op elke eerste dinsdag van de maand een natuureducatieve thema-avond. Het Natuurcafé vindt plaats op de zolder van Buurtboerderij Ons Genoegen aan de groene rafelrand van het Amsterdamse Westerpark (Spaarndammerdijk 319).
Wie voorafgaand aan het Natuurcafé om
18.30 uur op de Buurtboerderij wil eten, kan daarvoor reserveren. Bel 020-3376820 of stuur een mailtje. De kosten voor de maaltijd bedragen € 8,–