Twee lezingen over natuurlijk tuinieren, met excursie én film

verzorgd door Ina en Jan Marbus, Volkstuinvereniging Sloterdijkermeer, Sloterdijkerweg 20
koolwitje
• dinsdagavond 3 juni 19:30-21:30

Planten en insecten in de tuin, lezing in het clubhuis
• dinsdagavond 10 juni 19:30-21:30

Planten en vogels in de tuin, lezing in het clubhuis
• zaterdagmiddag 14 juni 13.30-15:30

Excursie door het park
• zaterdagmiddag 14 juni 15.30-17:00

Film Bee Movie in clubhuis

 
De lezingen vinden plaats in het clubhuis en kosten € 3 per keer. De excursie start bij het clubhuis, is gratis en kan ook worden meegelopen door degenen die de lezing niet hebben bijgewoond. De film in het clubhuis is ook voor iedereen gratis toegankelijk.

 

Ina en Jan Marbus zijn tuinambassadeurs van de KNNV in Hoorn. De Koninklijke Nederlandse Natuurhistorische Vereniging is een landelijke vereniging die werd opgericht in 1901 mede door de bekende Jac. P. Thijsse. Ina en Jan gaan uit van een ecologische benadering van de tuin: wat betekenen planten voor dieren, zoals insecten en vogels? De Blauwe knoop zorgt bijvoorbeeld voor het aantrekken van diverse zweefvliegen, die op hun beurt weer jagen op bladluizen. En hoe richt je je tuin in om zoveel mogelijk vogels te krijgen? Lees meer over de natuurlijke tuin de Hoornbloem op hun weblog: http://knnvnatuurindetuin.blogspot.nl

 
Op zaterdagmiddag 14 juni, wordt na afloop van de excursie de familiefilm de Bee Movie vertoond, een computergeanimeerde film uit 2007 van Steve Hickner en Simon J. Smith. Barry B. (Bee) Benson is een bij die zijn schooldiploma haalt en een baan binnen de korf moet kiezen. Alle werkzaamheden daar hebben uitsluitend te maken met de productie van honing. Eenmaal gekozen betekent altijd gekozen. Zijn vriend Adam Flayman ziet het wel zitten, maar Benson totaal niet…   Nederlands ingesproken door onder meer Jeroen van Koningsbrugge en Joris Lutz.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.