Stadslandbouw op de buurtboerderij

Bericht van Annette Visser, tuin 61 /de Buurtboerderij

afbeelding stadslandbouw

Buurtboerderij ‘Ons genoegen’ in het Amsterdamse Westerpark wil een platform bieden aan organisaties op het gebied van natuur en duurzaamheid. Het is de bedoeling dat wij ons verbinden met deze organisaties zodat deze gebruik kunnen maken van onze faciliteiten. Om dit bekend te maken hebben wij alvast een aantal lezingen en presentaties over stadslandbouw georganiseerd.  Vanaf 30 januari zullen deze activiteiten om de twee weken vanaf 19.30u plaatsvinden op onze sfeervolle boerderijzolder. Deze zijn gratis bij te wonen.

Hopelijk tot ziens,
Bart van Woudeenberg

 

Buurtboerderij ‘Ons genoegen’ in het Amsterdamse Westerpark wil een platform bieden aan organisaties op het gebied van natuur en duurzaamheid. Het is de bedoeling dat wij ons verbinden met deze organisaties zodat deze gebruik kunnen maken van onze faciliteiten. Om dit bekend te maken hebben wij alvast een aantal lezingen en presentaties over stadslandbouw georganiseerd.  Vanaf 30 januari zullen deze activitieten om de twee weken vanaf 19.30u plaatsvinden op onze sfeervolle boerderijzolder. Deze zijn gratis bij te wonen.

 

Woensdag 30 januari: Stadslandbouw

Hoogleraar stadslandbouw Arnold van der Valk spreekt naar aanleiding van een recente studiereis over stadslandbouw in New York. Hierna gaat hij in op de Amsterdamse situatie, na afloop is er ruime tijd voor vragen en discussie.

 

Woensdag 13 februari: Biodiversieteit en gentech

Informatieavond door ASEED over de Europese zadenregelgeving en de introductie van genetisch gemanipuleerde gewassen in Nederland. Met uitgebreide  aandacht voor ASEED’s gentechcampagne en het zadenruilweekend 2 en 3 maart.

 

Woensdag 27 februari: Raw-food en energie

Alec Boswijk geeft zijn visie op raw-food en hoe hij dit uitdraagt in vanuit zijn centrum ‘Alchemist Garden’ op basis van een holistische visie op energie.

 

Woensdag 13 maart: Permacultuur en Eco-wijk

Michel Kegels geeft een introductie tot permacultuur, een ontwerpmethode voor productieve ecologische kringloopsystemen. Hoe zal het toegepast worden in de toekomstige Eko-wijk Ekosofia?

 

Woensdag 27 maart: Buurtmoestuinen en zorg voor de aarde

Buurtmoestuinen staan de laatste jaren enorm in de belangstelling:  Kom luisteren hoe je aan kunt haken bij deze gezonde en inspirerende beweging. Natasha Hagenbeek en Ann Doherty vertellen over hun projecten ‘I Can Change the World With My Two Hands’ en ‘Cityplot’.

 

Woensdag 10  april: Social Design Lab Stadslandbouw ‘Urbaniahoeve’.

Urbaniahoeve werkt aan een eetbaar ecologische hoofdstructuur (EEHS). Kunstenaar Debra Solomon vertelt over haar missie en haar projecten.

 

De lezingen beginnen om 19.30 uur en zijn  gratis toegankelijk.

Buurtboerderij Westerpark, Spaarndammerdijk 319.

 

Vanaf 18.30u is er de mogelijkheid om bij de maaltijd aan te schuiven, dit kost slechts 5,- Wel even reserveren: 020 337 68 20.

 

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.