Spinazie-zuringfrittata

 

Wat valt er nog oogsten zo laat in het seizoen? Altijd nog zuring , de onvolprezen Nieuw- Zeelandse spinazie ( mijn favoriete groente dit jaar ) en wat peterselie. Dit recept heb ik uit Vers uit de tuin van de Engelse Sara Raven. De liefhebbers van het BBC programma Gardeners World kennen haar wel.

Spinazie
Zuring
100 gram pancetta of ontbijtspek in blokjes
olijfolie
2 tenen knoflook, fijngesneden
6 eieren
zout en zwarte peper
150 gram geraspte parmezaanse kaas
peterselie

In het oorspronkelijke recept wordt ook nog creme fraiche toegevoegd. Typies Engels en helemaal niet nodig die room. Ook is dit bedoeld als ovengerecht maar niet op de tuin dus.

Verwijder de steeltjes en nerven van de spinazie en zuring. Snijd ze klein. Bak in de koekenpan het spek 5 minuten in  de olijfolie. Voeg de spinazie, zuring en knoflook toe en laat deze slinken.

Roer de eieren los met wat zout, peper en de kaas. Schenk dit mengsel uit over de groenten.

Bak de frittata 7-8 minuten op een gematigd vuur. Keer de firittata om op een bord en laat hem weer in de pan glijden. Nog een paar minuutjes garen, serveren op een bord en garneren met gehakte peterselie.

Samen met een Turks puntje,  een Italiaanse wijn , ’t kacheltje aan en kijken naar de oranje gloed van de ondergaande novemberzon…….mijn liefje wat wil je nog meer.