Bericht van Annette Visser, tuin 61
Raw food is de laatste tijd veel in het nieuws; positief, maar ook negatief. Bij raw-foodisme geldt het principe dat men voedingsmiddelen enkel in hun natuurlijke ‘rauwe’ gesteldheid gebruikt, en dus niet nadat zij eerst bereid zijn door middel van verhitting. Desbetreffende voeding wordt ook aangeduid met de naam ‘living food’, oftewel ‘levend voedsel’. Hiermee wordt dan bedoeld dat microben, die zich van nature in de voedingsmiddelen bevinden, niet door verhitting gedood worden bij de bereiding. Deze blijven leven, zodat zij na de consumptie van het voedsel, hun functie bij onder andere de spijsvertering kunnen uitoefenen.
Deskundige Alec Boswijk geeft zijn visie op raw food, daarna is er ruim tijd voor vragen en discussie.
De lezing is op 27 februari, begint om 19.30 uur en is gratis toegankelijk.
Eet mee met het driegangen menu,
wel even reserveren: 020 33 76 820
Buurtboerderij Westerpark, Spaarndammerdijk 319.