Ravioli met een vulling uit Ormea (Piemonte)

We hebben een pastamachine aangeschaft. Het vergt wat oefening maar ondanks het nodige gepiel met diverse meelsoorten en  pastadiktes is het resultaat daar. Moeilijk is het niet, wel leuk en vooral lekker.
Dankzij de zachte winter groeit er nog van alles door. Prei natuurlijk,  zuring, snijbiet, mitsuna en in de kas wat  catalogna en radicchio. Alles klein maar net goed voor het volgende recept. Daar hebben ze het over wilde groenten zoals  brandnetel en wilde spinazie maar ik heb dus gebruikt wat er in mijn tuin staat. (=brandnetelvrij)

Voor de vulling:
1 prei (of wat kleintjes)
olijfolie
halve liter melk
wat room
zout
peper
halve kilo aardappels 
2 eetlepels geraspte Parmezaanse kaas
100 gram wilde  groenten in smalle reepjes

Voor het deeg:
200 gram bloem (00)
2 eieren
gesmolten boter en zeer fijn gehakte rozemarijn.

Snij de prei in reepjes en fruit ze in wat olie, voeg de melk toe en laat  20 minuten zachtjes koken. Voeg dan zout, peper en wat room toe. Schil intussen de aardappels, kook ze gaar en pureer ze. Doe in een schaal en voeg de kaas en de zeer fijn gesneden wilde groenten toe. Dan de melk met prei erbij tot je een smeuig stamppotje krijgt. (niet gelijk opeten)

Maak van de bloem en eieren (met zonodig wat lauw water) een deeg. Maak met de pastamachine 2 dunne lappen. Verdeel schepjes (theelepel) vulling over het eerste deel en leg de andere helft eroverheen. Druk het deeg rond de vulling aan en snijd het met een pastawieltje tot ravioli. Kook ze in water met zout, laat uitlekken en serveer met gesmolten boter en rozemarijn.