Presentatie volkstuinen internationaal

Bericht van Paula van der Pol, tuin 60

Tuinpark Ons Buiten

Beste allemaal,

Graag maken wij u attent op de Presentatie volkstuinen internationaal die op zondag 1 maart in het Verenigingsgebouw van Tuinpark Ons Buiten wordt getoond. Wij zouden u dan graag ontmoeten.
Er zijn geen kosten aan verbonden en er is gratis parkeerruimte.

 

Presentatie volkstuinen internationaal

Op zondag 1 maart 2015 vanaf 13.30 uur wordt in de zaal van ons Verenigingsgebouw op tuinpark Ons Buiten een presentatie gegeven van films die zijn gemaakt door volkstuinorganisaties in verschillende landen. De films zijn getoond tijdens het internationaal congres Focus on Allotments wat gehouden is in augustus 2014 in Utrecht.

De organisatie was in handen van het AVVN. Wij mogen dit beeldmateriaal van het AVVN vertonen zodat geïnteresseerden er kennis van kunnen nemen. Het is heel bijzonder om te zien hoe volkstuinparken in andere landen zijn georganiseerd. Er zijn uiteraard veel overeenkomsten, maar ook bijzondere verschillen. Wat ze zeker gemeen hebben is de liefde voor de natuur en voor alles wat groeit en bloeit. In sommige landen worden volkstuinen alleen gebruikt om groente te kunnen verbouwen, soms mag er een huisje worden geplaatst maar niet altijd mag je er overnachten. Het is in ieder geval heel duidelijk dat er alleen in Europa al miljoenen mensen zijn die gebruik maken van een volkstuin.

In de bijdrage van Chris Zijdeveld, voorzitter van het AVVN, wordt duidelijk dat er veel mooie initiatieven zijn op volkstuinparken waarbij het belang van de leden juist niet voorop staat. Volkstuinparken vervullen een belangrijke maatschappelijke functie.
Kom dus op zondag 1 maart naar Ons Buiten en laat u verrassen door de beelden. Uiteraard zorgen wij voor een drankje en een hapje. Er is volop gelegenheid om met elkaar van gedachten te wisselen. Wij zouden het ook bijzonder op prijsstellen wanneer tuinders van andere volkstuinparken deze middag bijwonen. Ook voor aspiranten (toekomstige tuinders) is het een leuke gelegenheid om zich te laten informeren.

 

Met vriendelijke groet, namens het bestuur van Tuinpark Ons Buiten

Jan Pot voorzitter

06-10194968

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.