Presentatie over permacultuur, en hoe dit zelf toe te passen

Bericht van Tuingroep Sloterdijkermeer

image001

Permacultuur is in. Maar wat is het eigenlijk? Het is een natuurlijke manier van voedselteelt waarbij functies zoals bemesting, plaagbeheer en irrigatie worden gedekt door de ecosystemen na te bootsen. Ontstaan in Australië als model voor voedselproductie in het zeer kwetsbare klimaat van dat continent.

 

Een permacultuur-ontwerp kan in veel situaties toegepast worden; veehouderijen, tuinderijen, buurtmoestuinen, (volks)tuinen of balkons. Het kan bovendien op iedere plek, afhankelijk van de gebruiksdoelen, wensen en gewoontes van de gebruikers, ook weer anders uitpakken. Zo zal de een meer focussen op extensieve systemen en de ander meer op groente en kleinfruit.

Wat zijn de belangrijkste uitgangspunten van permacultuur? Hoe is permacultuur anders dan natuurlijk of biologisch tuinieren? En hoe zou het eruit kunnen zien op onze eigen tuin en zelfs balkon?

 

Linder van den Heerik, docent aan de Permacultuur School Nederland, vertelt over het ontstaan van permacultuur en laat foto’s zien van de eigen moestuin en projecten.

 

 

Clubhuis TGS

Sloterdijkerweg 20, achter het Westerpark

Donderdagavond 24 april

Aanvang 20.00 uur, clubhuis open 19.30 uur

Toegang  € 3,00

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.