Pamuk

Bericht van Antoinette Wubben, tuin 14

De Sultan van de Zonnehoek is ongeneeslijk ziek.
Dinsdag is hij geopereerd, door de artsen van dierenkliniek Westerpark. Zijn rechter oor is afgezet en de operatie is geslaagd. Ze constateerde nog een gezwel, in z’n keel. Kanker.

’s Avonds kon ik Pamuk weer mee naar de tuin nemen, onderweg heeft hij zich van de plastic kraag, ontworsteld; die aan moest blijven! Ook moet hij binnen blijven en krijgt een pijnstiller.

M’n huisje als ziekenkamer ingericht, dicht gemaakt en met een kattenbak. De kraag blijft af, hij is zo verstandig er niet aan te krabben. Hij had honger als een wolf, 24 uur niet gegeten, en krijgt extra lekkers.

Het lijkt erop dat ie, voorlopig, vrede met de toestand heeft, hij heeft geen uitbraak-neigingen. Vrijdag 12 okt worden de hechtingen er uit gehaald.

Daarna is het afwachten, hoe snel het gezwel groeit. Daar zou hij uiteindelijk van stikken, maar voordat het zover is, krijg hij een spuitje.

De kosten tot nu toe zijn schrikbarend; 558 euro. De voormalig eigenaar/tuinder de heer Var heeft toegezegd de helft te betalen. Tuinder en mede-verzorger van Pamuk, de heer Joop van Vliet heeft spontaan 50 euro bijgedragen.

Ik hoop dat er meer tuinders financieel willen steunen en een(klein) bedrag schenken. Als m’n fiets er staat, ben ik op de tuin en kun je me roepen. Zat. 13 okt. heb ik tuinbeurt, dus dan loop ik los op het terrein.

Voor de verzorging draai ik m’n hand niet om, maar met de centjes is het anders. Ik ga m’n best doen er nog een fijne weken/maanden, voor Pamuk van te maken. De behandelende arts zei; wat zonde van zo’n sterke en verder gezonde kater.
En zo is het.

 

Groet Antoinette Wubben, Tuin 14

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.