Paardenmest van Kakelbont

Bericht van Reinout Havinga, tuin 35

paardenmest Kakelbont

Tuinders kunnen op eigen initiatief terecht bij paardenschool Kakelbont op Spaarndammerdijk 318 (tegenover St Barbara) om gratis biologische paardenmest op te halen.

 

Kakelbont ligt op circa 10 kruiwagenminuten van Zonnehoek. De kortste route loopt tegenwoordig via het fietspad achter zonnehoek langs, bij het tankstation het tunneltje door en bij SDZ oversteken.

 

Voor meer informatie zie: http://paardenschoolkakelbont.nl/biologische-mest/

Reacties

  1. Goed initiatief Reinout! Ik weet dat paardenmest prima mest is maar ik heb ook begrepen dat er vaak resten van medicijnen zoals antibiotica inzit, of zijn de knollen van Kakelbont niet zo delicaat zodat de dierenarts niet zo vaak hoeft langs te komen? Weet je er iets van? Hanneke tuin 66.

  2. Dag Hanneke, ik was daar ook bezorgd over maar vermoed dat het minimaal is als je Erdnuss en Christel zo over hun paardenhouderij hoort praten. Details weet ik niet.

  3. hoi allemaal, onze paarden krijgen geen medicijnen waardoor de mest vergif bevat. onze paarden krijgen biologisch hooi en natuurlijke producten waardoor ze gezond zijn. we hebben niet allee verse mest, maar ook hebben we een potstal van ongeveer 1 jaar oud, dat is helemaal optimaal om te composteren, het is stro met pies en mest, het kan direct door de grond geschept worden, omdat het aan het verteren is. Jullie zijn van harte welkom om het te komen halen! met vriedelijke groet, christel

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.