Overstroming

foto: Saar Muller

Rond de toekomstboom staat bij veel regen wel vaker water (en dan is het elders op Zonnehoek ook erg nat). Maar eind vorige week stond op een ongebruikelijk plek (ook in de lattenloods) een hele diepe plas, en stond het water in de sloten wel erg hoog. Zondag was de plas nog veel groter en was duidelijk te zien dat de de sloot overliep.

Er is contact met Waternet gezocht. Waternet is langs geweest en naar de oorzaak gaan zoeken. Die is gelukkig ook gevonden, want er komt de komende week nog veel meer regen. Het was een verstopte duiker ergens langs de Haparandaweg (dus niet bij ons). Er was dus (gelukkig!) geen nieuwe lekkage.
Er zal nog nagevraagd worden waarom Waternet geen automatische melding heeft gekregen. We zullen dus zelf alert moeten blijven op ongewone waterstanden.

Saar Muller

Reacties

  1. Gelukkig geen lek. Maar een paar jaar geleden op precies dezelfde plek, dezelfde overstroming door dezelfde oorzaak: Waternet die de duiker naar het IJ niet schoon houdt. Bedankt Saar!

  2. Het water is sinds gisteren weer weg en daar heeft het 16 jaar geleden nog veel hoger gestaan.

  3. Wat fijn dat het opgelost is! Neem ik even van de gelegenheid gebruik om te vragen: van wie is toch die fiets? I.v.m. het afsluiten van het hek, lijkt het wel of er nog iemand is. Dat is niet handig, misschien kan de fiets beter even ergens anders staan?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.