Over trekvogels en vogelbescherming

Bericht van Annette Visser, tuin 61

Natuurcafé Amsterdam op dinsdag 7 februari om 19.30:

In het vroege voorjaar trekken er al vele trekvogels over Amsterdam. Sommigen strijken even neer in de groene randgebieden van de stad, zoals de Overbraker Binnenpolder waar de Buurtboerderij gelegen is. Anderen zien we hoog overvliegen. Al met al is het lastig om deze passanten thuis te brengen. Welke vogelsoorten zijn het? Waar komen ze vandaan, en waar trekken ze naar toe? En waarom trekken deze vogels eigenlijk? Vogeldeskundige Jan Hinloopen van IVN zal bezoekers tijdens het vierde Natuurcafé van alles vertellen en laten zien over de vogeltrek in onze omgeving. Daarnaast zal een spreker van de actiegroep Beschermers Amstelland ons vertellen over hun aanpak van vogelbescherming in de omgeving van Amsterdam.

Onder de noemer Natuurcafé Amsterdam organiseren IVN en Buurtboerderij Ons Genoegen op elke eerste dinsdag van de maand een natuureducatieve thema-avond. Het Natuurcafé vindt plaats op de zolder van Buurtboerderij Ons Genoegen aan de groene rafelrand van het Amsterdamse Westerpark (Spaarndammerdijk 319).

Wie voorafgaand aan het Natuurcafé om 18.30 uur op de Buurtboerderij wil eten, kan daarvoor reserveren. Bel 020-3376820 of stuur een mailtje.  De kosten voor de maaltijd bedragen 8 euro.