Oproep aan alle tuinders om geluidsoverlast telefonisch te melden bij 14020

houthaven

Beste tuinders,

Afgelopen zondag was het weer flink raak met de geluidsoverlast. Van 13.00 ’s middags tot 23.00 ’s avonds galmende, eentonige dreunmuziek.
Verschillende tuinders gaven aan er doodziek van te worden.
Op een gegeven moment heb ik een overlast melding gedaan rond 21.45 uur op 14020. Later ben ik ook nog bij de politie op de ‘Houtmankade’ langsgegaan, die er een mutatie van heeft gemaakt.

Zelf zit ik nu met oordoopjes achter de computer, omdat mijn leven ook doordeweeks al 2 jaar lang geterroriseerd wordt door heipalen en damtrillen. Mensen die hier op bezoek komen, vragen of ik er niet gek van word.
Ja dus, want vluchten naar de tuin kan evenmin. Doordeweeks de tergende geluidsoverlast van de bouwwerkzaamheden en in het weekend de evenementenherrie.

Mijn voorstel is dat wij allen individueel naar het hierboven genoemde nummer bellen om de overlast te melden, als er weer een concert urenlang door de lucht galmt. Juist door een groter aantal meldingen wordt deze klacht dan misschien serieus genomen. De bouwoverlast kan gemeld worden via een speciaal formulier voor de Omgevingsdienst Westpoort en Noordzeekanaal. Dit alles staat hier onder ‘Direct melden’.
Ik kreeg  overigens het juridische advies om bijvoorbeeld op grond van “onrechtmatige daad” te onderzoeken, wat de grenzen zijn van het toelaatbare voor omwonenden.

Verleden week was ik (ook Paula Pol en Annette inzake belang Zonnehoek) op een avond over evenementen in relatie tot het Westerpark. Er is een beleidsintentie van de gemeente  Amsterdam om strengere eisen te stellen aan grootschalige evenementen en overlast. Wellicht kunnen onze meldingen meehelpen ter verbetering van het algehele beleid.

Hieronder wat info die ik zag op de website van de gemeente Amsterdam:
Direct melden

  • telefonisch via 14 020, het informatienummer van de gemeente (op werkdagen van 08.00 tot 18.00 uur, voor meldingen overlast van horeca/bedrijven 24 uur per dag bereikbaar, lokaal tarief).
  • online met het formulier Meldingen Openbare Ruimte. let op: voor openbare verlichting en klokken gebruikt u het formulier Melding openbare verlichting.
  • met uw smartphone via de app “Verbeter de buurt”

Marianne, tuin 21

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.