Oogst in de jaren 60 en 70 verwerkt tot soep en salade

Bericht van Tuinpark Sloterdijkermeer

In het weekend van 26-27 augustus presenteren volkstuinders van Sloterdijkermeer weer van alles wat groeit en bloeit in een van de Tuinen van Westerpark. Het clubhuis is door een groep enthousiaste vrijwilligers omgebouwd tot tentoonstellingsruimte voor groente, fruit, bloemen en planten, dit keer in de sfeer van de jaren vijftig en zestig. Leuk en leerzaam voor iedereen, ook voor kinderen.

Openingstijden:
zaterdag 26/8: 14.00 tot 17.00 en van 20.00 tot 22.00 uur             
zondag 27/8: 13.00 tot 17.00 uur

 

Na afloop kunnen de tuinders hun kistjes met de tentoongestelde oogst zondag vanaf 17.00 uur inleveren bij de kleine zaal, waarna er heerlijke soepen, salades en toetjes van worden gemaakt. Ook als je niet hebt meegedaan aan de tentoonstelling, of als je aspirant-tuinder of buurtbewoner bent en wilt komen picknicken, kun je groente en fruit brengen. Wij zorgen voor brood, kaas en wat bijgerechten. Thee en kinderlimonade zijn gratis; voor wijn en andere drankjes wordt een schappelijke prijs gevraagd.
 

Het vuur onder de soepketels wordt tijdig opgestookt, zodat vanaf half 7 kan worden gepicknickt. De barcommissie regelt een barbecue. Mensen die vlees willen eten, moeten dat zelf meenemen en aanbieden aan de bakmeesters.

 
Om te weten hoeveel borden, bestek en glazen moeten worden klaargezet is het wel handig als je mailt of belt met hoeveel mensen je komt picknicken.
Ook als je wilt komen helpen met het maken van soepen en salades, mail dan uitentuin@sloterdijkermeer.nl; of bel 06-29513892 (Katrien de Klein). 
 

 

Tuinpark Sloterdijkermeer, Sloterdijkerweg 20, 1014 CB, Westerpark

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.