Ontwikkelingen rond Havenstad

beeld: https://www.overhavenstad.nl/

Morgen (woensdag 9 februari) wordt in de commissie Ruimtelijke Ordening het “Raamwerk Havenstad” besproken. De plannen zijn in zoverre gunstig voor Zonnehoek dat Zonnehoek mag voortbestaan. Ongunstig is dat de hoogbouw wel heel dicht bij Zonnehoek (aan de noordzijde) zou komen, dat er in Havenstad zelf maar weinig groen gepland is (wat de druk op Zonnehoek vergroot), en dat in Zonnehoek ruimte gevonden moet worden voor wateropslag en op de dijk een doorgaand fietspad zou moeten komen.
Zonnehoek had daarom ingesproken op de plannen voor het Raamwerk Havenstad  (zie hier).

Als resultaat is het fietspad voorlopig op de lange baan geschoven. Wel wordt nog steeds een doorgaande wandelmogelijkheid over de dijk in de plannen opgenomen. Wij hopen dat we hierover in de uitvoeringsfase met het projekt in gesprek kunnen gaan en  dit binnen de kaders van de afspraken van de volkstuinen met de gemeente vorm kunnen geven. Hierover is een mail aan het project verstuurd. 


Er komt uit de buurt ook steeds meer weerstand tegen de huidige plannen, met name vanwege de zeer hoge bebouwing en de geringe uitbreiding met groen. Op 5 februari hebben de verenigde buurtgroepen een voorlichtingsfietstocht voor 4 raadsleden gehouden (zie hier) . Namens Zonnehoek was Paula van der Pol (tuin 60) aanwezig en heeft uitleg gegeven over de gevolgen  van de plannen voor de kwaliteit van het groen op Zonnehoek dat Zonnehoek al zoveel jaren met succes in stand heeft gehouden.


Het college van B&W had de plannen als hamerstuk willen vaststellen: het is afwachten of in de commissie voldoende draagvlak bestaat om toch om aanpassing te vragen. In dat geval moet dat op 16/17 februari in de gemeenteraad besloten worden. Wie dat wil kan morgen de commissievergadering volgen (zie hier)


Namens het bestuur, Saar Muller.

Reacties

  1. Op de website van de gemeente werkt op dit moment van schrijven (08-02-22) de link naar het Integraal raamwerk niet meer. Ik heb hem daarover bericht.

    Mocht iemand dat raamwerk waarop wij als Zonnehoek hebben gereageerd nog digitaal hebben bewaard, dan is toevoeging aan onze website misschien een optie?

    Veel dank aan de mensen die hier voor Zonnehoek tijd en energie in steken.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.