Onderhoud waterkraantje in tuinput

Bericht van Eline Brinkman, tuin 29
waterkraan

Hallo iedereen,

 

Ik heb afgelopen vrijdag mijn loodgieter op de tuin gehad. Ik had een waterkraan die altijd heel moeizaam open en dicht ging en dit voorjaar helemaal niet meer open wilde gaan! Binnen een half uur deed de kraan het weer (zonder het hele complex af te sluiten en zonder de kraan of staafje te vervangen) en kreeg ik een gouden tip voor onderhoud.

Zet de kraan 2x per jaar in het vet (vaseline). Draai de kraan zover mogelijk open en smeer de kraan in. Doe de kraan enkele keren open en dicht voor het doorsmeren. Als je in het voorjaar de kraan open laat staan, draai de kraan dan helemaal open en altijd minimaal ook weer één slag dicht.

Succes!

 

En vergeet ook niet in het najaar bij het dicht doen van de kraan, het aftapkraantje open te zetten en alle je buiten kranen (zo kan al het water uit de leiding weg en wordt de kans op bevriezen kleiner). In het voorjaar bij het opendraaien van de kraan doe je het aftap kraantje weer dicht! Ik weet een kraan die ook niet open gaat op Zonnehoek, als er meer zijn wil ik wel kijken of de loodgieter nog een keer kan komen. Mail mij dan even: elinebrinkman@xs4all.nl

groet eline

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.