Nog meer bomenkap!

Bericht van Martin Ex, tuin 22

archangelweg

28 februari 2015:
bomenkap Archangelweg

 

De Archangelweg is een belangrijke ontsluitingsweg. Door de nieuwbouw ontwikkelingen van de Houthaven, de ontwikkeling van de Minervahaven, de vestiging van het Theater Amsterdam en de busroute van lijn 22 zal de rijbaan nog intensiever gebruikt gaan worden.

Op de Archangelweg tussen de Haparandaweg en de Spaarndammerdijk is sprake van gemengd verkeer. Auto’s, fietsers en voetgangers gebruiken samen deze weg. Voor de fietser zijn nu geen aparte rijstroken of fietspaden beschikbaar. De verkeersveiligheid voor fietsers wordt verbeterd door de aanleg van vrij liggende fietspaden aan beide zijden van de weg.

 

Bomenkap

Om de fietspaden te kunnen aanleggen moet ruimte worden gemaakt. De bomen (Canadese Populieren) aan de westzijde en één aan de oostzijde van de weg worden gekapt. Deze bomen zijn in de ‘Risicoanalyse Populieren’ geprioriteerd als bomen die binnen drie tot vijf jaar vervangen moeten worden vanwege het takbreukrisico. De vergunning voor de kap is afgegeven.

De bomen worden op zaterdag 28 februari geveld. De werkzaamheden voor de aanleg van de fietspaden zal eind maart starten en duren drie weken.
Het verkeer, voetganger, fietser en auto, zal enig hinder ondervinden maar we proberen het tot een minimum beperken.

 

Meer informatie

Voor meer informatie kunt u bellen met de projectleider Frank Berkhout, telefoon nummer 06 5336 2130 of tijdens de uitvoering van de werkzaamheden met de toezichthouder Robert van der Steen, telefoon nummer 06 2028 6713.

 

bron: http://www.west.amsterdam.nl/diversen/nieuws/buurtnieuws/houthaven/28-februari-2015/#h5da5fd2c-fc7c-4857-be11-0460742aeb0e

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.