Nieuws omtrent het 100 jarig bestaan van de Bond | Er komt een boek!

Bericht van de Bond van Volkstuinders

foto: Greetje van Drooge

Geachte tuinders,

 

Naast alle activiteiten die dit jaar worden georganiseerd rondom het 100-jarig bestaan van de Bond is er een boek in de maak.

 

Initiatiefneemster Paulien van de Loo, professioneel fotografe, bereid een boek voor met beelden van de volkstuinparken en verhalen van de leden. Ook zal aandacht worden besteedt aan de ontstaansgeschiedenis van de volkstuinen in Amsterdam en de ontwikkeling door de jaren heen. 

Uiteraard moedigen wij dit initiatief aan en vragen daarom jullie medewerking om dit initiatief mede te ondersteunen.

 

De parken zullen de komende maanden worden bezocht en gefotografeerd. Daarnaast zal Paulien op ieder park enkele tuinders interviewen en fotograferen in en rondom hun tuin. Hiervoor zal zij komende week proberen alle parken telefonisch benaderen en een afspraak maken om het park één of meerdere dagen te bezoeken. Maar Paulien zelf benaderen is ook mogelijk. (Nieuws omtrent het 100 jarig bestaan van de Bond | Er komt een boek!Zie haar contactgegevens verderop in de mail.) Worden er speciale evenementen georganiseerd de komende maanden, laat het haar dan meteen even weten. 

 

Gevraagd: tuinders met een verhaal

Voor de interviews is Paulien op zoek naar zoveel mogelijk diversiteit om een compleet beeld te krijgen. Heb je een bijzonder verhaal, ben je een tuinder van het eerste uur of ben je juist nieuw op de tuin? Of misschien ken je een tuinder die het leuk vindt zijn/haar verhaal te delen? 

Neem dan contact met haar op via paulienvandeloo@gmail.com  of bel  06-30156863. 

Zij komt graag naar je luisteren en enkele foto’s maken. Alle verhalen en foto’s zullen de komende maanden worden verzameld waarna een selectie wordt gemaakt voor het boek dat in november zal worden gepresenteerd.

 

Bedankt voor jullie medewerking namens Paulien van de Loo.

 

Met vriendelijke groet,
Nancy van der Heide
Medewerker secretariaat
Bond van Volkstuinders

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.