Nieuwe activiteiten in de Tuinen van Westerpark

Bericht van Tuinpark Nut & Genoegen en Tuinpark Sloterdijkermeer

Ook in de echte lentemaand mei organiseren de commissies Natuur & Educatie van tuinpark Nut & Genoegen en Uit & Tuin van tuinpark Sloterdijkermeer weer activiteiten voor tuinders, buurt-, wijk- en stadgenoten.

Composteren doe je zo!

Workshop met Tiny Schut van de AVVN over diverse manieren waarop je tuinafval kunt composteren. 

Zaterdag 13 mei om 14.00 uur in het clubhuis van Nut & Genoegen.

 

Wandeling met een stadsecoloog   

Een van de stadsecologen van Amsterdam, Auke Brouwer, leidt ons langs een route over de tuinparken en vertelt alles wat hij weet (en dat is veel) over het bijzondere planten- en dierenleven, waarvan wijzelf vaak geen idee hebben. 

Donderdag 18 mei19.30 uur start bij het clubhuis van Sloterdijkermeer (de kantine is open om 19.00 uur en na afloop rond 21.00 uur ook nog om na te praten). 

 

(Vegetarische) Maaltijden

Zes keer wordt dit jaar weer een heerlijke (vegetarische) maaltijd bereid door culinair bevlogen tuinders en in het clubhuis van Nut & Genoegen.

De eerste maaltijd is op zaterdag 13 mei om 18.00 uur. Er zijn 50 plaatsen beschikbaar. Reserveren kunt u door een kaartje te kopen in de tuinwinkels van Nut & Genoegen en Sloterdijkermeer voor slechts 8 € p.p. op de zaterdag voorafgaand aan de maaltijd; dus voor de eerste op zaterdag 6 mei van 10.00 – 12.00 uur. Graag contant betalen!

 

Op zaterdag 6 mei om 13.00 uur verzorgen mensen van De Kaskantine aan de Haarlemmerweg (naast een van de voormalige ING-kantoren) een rondleiding op hun terrein, waarbij ze vertellen hoe ze zelfvoorzienend groenten & kruiden kweken op water, strobalen of verticaal, en hoe ze op alternatieve wijze energie opwekken, bouwen en verbouwen.

Verzamelen bij de winkel van Nut & Genoegen om 12.45 uur, dan lopen of fietsen we gezamenlijk via het bruggetje naar De Kaskantine. 

 

 

De bijeenkomsten (behalve de maaltijden) zijn gratis toegankelijk voor iedereen. Vooraf aanmelden is niet nodig.

Tuinpark Nut & Genoegen: Sloterdijkerweg 22,
Tuinpark Sloterdijkermeer: Sloterdijkerweg 20,
1014 CB, aan het Westerpark,
zie ook sloterdijkermeer.nl

 

Reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.