Monumentendag & open dag de Overbraeck

Tentoonstelling Volkstuinvereniging Sloterdijkermeer, Sloterdijkermeerweg 20

Op deze landelijke monumentendag en in het kader van de open dag van de Overbraker Binnenpolder, waarvan ons complex deel uitmaakt, schenken we extra aandacht aan het ontstaan en de geschiedenis van ons volkstuinpark met de tentoonstelling:
De tuinen van toen.
Van 13.00 – 17.00 uur kan iedereen de tentoonstelling komen bekijken, met informatie over de ontwikkeling van volkstuinparken in Amsterdam en die van TGS Sloterdijkermeer vanaf de oprichting in 1936 in het bijzonder.

Programma

Vanaf 15 uur is er een verhalenprogramma met tuinders, die vertellen over wat zij nog weten over de tuinen van toen. Hoe is Sloterdijkermeer ontstaan, hoe zag het er vroeger uit? Wanneer werden riolering en waterleiding aangelegd?
Foto’s en filmpjes illustreren de geschiedenis.
Tuinders maar ook bezoekers van buiten kunnen deze verhalen beluisteren en een bomenroute wandelen. Bij de beide uitgangen zijn  geplastificeerde kaarten, met informatie over bomen die op ons park groeien.

Om 12.30 uur onthullen we feestelijk de fraaie versiering van het hek bij de hoofdingang, in het voorjaar getekend door kinderen van het complex.

Om 13 uur begint voor kinderen een speurtocht door het park.
Tot 13.45 uur
kunnen de vragen afgehaald worden in de kantine. Daar wacht bij terugkeer een kleine verrassing.

Om 14.30 uur wordt voorgelezen in de Bieb, er zijn spelletjes en er is een knutselhoek.

De bar en het terras zijn open.

En wie wil kan buiten een potje schaken of jeu de boules spelen.

Informatie over dit bericht kunt u opvragen via tgs.commissie.uitentuin@gmail.com, of via Katrien de Klein, 06 29513892