Kappertjes van de oostindische kers

P1010347Er zijn nu volop zaden te oogsten van de oostindische kers. Pluk de zaden (die al gevallen zijn niet gebruiken). Wassen, bestrooien met zout en een paar uur laten staan. Daarna drogen met een doek. Doe de zaden samen met b.v:

peperkorrels of een vers/gedroogde pepertje

kruidnagel of mierikwortel

vers gesneden dragon

in een potje en overgiet ze met azijn. Dit alles natuurlijk volgens eigen smaak. Je kunt iedere azijn gebruiken die je maar lekker vindt. Ik heb ze gemaakt met een zoete kruidenazijn, een knoflook/rodewijnazijn en een sherryazijn. Vergeet vooral het pepertje niet. Een paar weken laten staan voor consumptie.

 

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.