Van Marijn kreeg ik 2 verse venkelknollen. Ik had al vaker naar haar venkelveldje gekeken. Wat is dat toch een schitterend groen, alleen daarvoor zou je al een rijtje moeten planten. Ik heb in ieder geval een zakje zaad besteld voor dit jaar. En de geur is overweldigend als je zo’n knol doormidden snijdt. Ik heb een simpel recept gevonden in mijn groentenbijbel Groenterecepten van Italiaanse osteria’s. De smaak gaat richting witlof en de stuctuur is zacht maar toch stevig zonder dat snotterige.
Ingredienten:
2-4 venkelknollen klein en mals
1-2 hele tenen knolook
olijfolie
zout
kopje water
Was de knollen, dep ze droog en snijd ze in reepjes. Fruit de knoflook in wat olie en laat ze kleur krijgen. Verwijder dan de knoflook. Dan de venkel in de pan en laat die een kwartiertje pruttelen. Regelmatig omscheppen. Bestrooi met zout en doe er beetje wat water bij. Leg het deksel op de pan en laat de venkel op een niet al te hoog vuur gaar worden. Je kunt dit recept overal bij eten. Wij aren het met gebakken aardappelen en zelfgemaakte mayo.