Wilt u een tuin op Zonnehoek? U moet zich dan eerst laten inschrijven als aspirant bij de Bond van Volkstuinders. Na ontvangst van een aspirantenpas kunt u zich op het tuinpark aanmelden voor de wachtlijst. De gemiddelde wachttijd voor een tuin op Zonnehoek bedraagt ongeveer
3 jaar.
De jaarlijkse tuinlasten bedragen ongeveer € 350,–. De gemiddelde perceelgrootte is
230 m²


De tuin wordt gehuurd, maar het tuinhuisje wordt via het bestuur gekocht. Een tuin die wordt overgenomen, wordt door de taxatiecommissie getaxeerd. De taxatiecommissie taxeert de waarde van de tuin, en let daarbij op onder meer bestrating, waarde van het aanwezige groen, eventueel nog aanwezig tuingereedschap. Ook het huisje wordt getaxeerd. Het overnamebedrag waarop de tuin en het huisje zijn getaxeerd, is een eenmalig bedrag dat u dient te betalen voordat de u de tuin overneemt.

 

Neemt u kennis van onze introductiebrief, waarvan u hier een PDF kunt downloaden. Daarna deponeert u een briefje (met vermelding van uw naam, woonadres en eventueel uw e-mailadres) in de brievenbus van ons tuinpark. Daarop ontvangt u van het secretariaat een introductiepakket met inschrijfformulier, waarmee u zich kunt inschrijven op de wachtlijst van Zonnehoek.