De eigenaresse van de camping in het Italiaanse plaatsje Minturno had de hele oprijlaan vol staan met verschillende soorten pepers in potten waar je naar hartelust van kon plukken. De meeste soorten waren “molto picante” dat werd duidelijk toen er een hele peper door de spaghetti ging. Ik heb er een aantal geplukt voor thuis om ze daar in te maken.
Ingredienten:
6 pepers
5 el witte wijn azijn
1 tl suiker
1 tl mosterdzaad
1/2 tl zout
water
Snij de pepers in ringetjes en verwijder het zaad . Breng de suiker, het zout, het mosterdzaad en de azijn met 1 eetlepel water aan de kook. Stop zoveel peperringetjes in een klein gesteriliseerd potje en giet het hete mengsel erop. Sluit het potje. Een paar weken laten staan. Hoe langer ze staan hoe heter ze worden. Blijft een jaar houdbaar. De pepers die ik heb gebruikt zijn heter dan heet. Daar moet je van houden, zo niet dan gebruik je een mildere soort. De smaak wordt door het azijnmengsel lekker fris ondanks het peperige. Erg lekker op een stuk geitenkaas met stokbrood. Of gewoon om welke maaltijd dan ook pit te geven.
Dat lijkt me een mooie laatste rustplaats voor mijn ene, bruine, Pasillapeper!