Houtkachel en schoorsteen

wood-fire

Beste tuinders,

 

In de najaarsvergadering is het onderwerp “houtkachel” en “schoorsteen” aan de orde geweest.

Een nieuw fenomeen op Zonnehoek waar we niet eerder mee te maken hadden.

Het bestuur en de bouwcommissie hebben zich over het onderwerp gebogen en het blijkt dat er veel haken en ogen aan zitten; om die reden zijn er op andere tuinparken uitgebreide voorschriften over dit onderwerp. Deze voorschriften gaan over veiligheid, milieubelasting, overlast, sociaal gebruik en onderhoud.

Dergelijke voorschriften zijn er op Zonnehoek (nog) niet.

Wat wel een regel is op Zonnehoek, is dat iedere verandering die je wilt aanbrengen aan huisje of andere opstallen, vooraf moet worden voorgelegd aan de bouwcommissie. Pas nadat de bouwcommissie toestemming heeft gegeven mag er met werkzaamheden begonnen worden. De houtkachels die nu op Zonnehoek aanwezig zijn, werden geplaatst zonder overleg en dus zonder toestemming.

 

Daarom werd er nu een voorzet gedaan met de discussie over voor- en nadelen van het toestaan van houtkachels op Zonnehoek.

Het bestuur en de bouwcommissie komen in het voorjaar op de ledenvergadering met een voorstel waarover de tuinders dan een beslissing kunnen nemen.

De Bond van Volkstuinders is bezig met aanpassingen in het Bouwreglement, ook die met betrekking tot houtkachels/schoorstenen, en verwacht dat in het voorjaar 2017 aan te kunnen bieden aan alle tuinders.

Het bestuur van Zonnehoek heeft daarom nu het bestuursbesluit genomen dat, wachtende de besluitvorming op de ALV en de nieuwe regels van de Bond, de aanwezige houtkachels (nog) niet verwijderd hoeven te worden, maar ook absoluut niet gebruikt mogen worden!!!!

 

Mochten de tuinders in de ALV ervoor stemmen om houtkachels op Zonnehoek te verbieden, dan zal er gekeken worden of de bestaande houtkachels helemaal verwijderd moeten worden of eventueel ‘onklaar gemaakt’ mogen blijven bestaan.

 

Met vriendelijke groet, namens bestuur en bouwcommissie

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.