In 1959 was het Zonnehoek gelukt om bij complex-keuringen het hoogste aantal punten te behalen in groep D en ontving daarvoor een wisselbeker. Het tuincomplex kwam zelfs zo goed uit de bus bij de keuring dat het maar een punt tekort kwam om de grote wisselbeker in ontvangst te kunnen nemen.
In 1963 werd de complex-keuring voor Zonnehoek een ongekend succes; men had de smaak te pakken. De wisselbeker in groep D, de grote wisselbeker van Amsterdam en bijna niet te geloven de Landelijke Wisselbeker gingen naar Zonnehoek! Wat een eer voor zo'n klein en nog maar 10 jaar bestaand tuincomplex. Zonnehoek was in dat jaar het mooiste en best verzorgde tuinpark van Nederland.
In 1988 stond Zonnehoek nog steeds bovenaan en de enorme collectie bekers en in 35 jaar ontvangen onderscheidingen in het clubhuis waren daarvan de stille getuigen.


Een blijvend tuincomplex bleek intussen een zeer rekbaar begrip. Want amper was de termijn van 25 jaar verlopen, of Zonnehoek werd geconfronteerd met plannen van de gemeente om het complex, of althans een gedeelte ervan, op te offeren voor een zogenoemde IJ-Boulevard. In 1980 begonnen de eerste besprekingen en die duurden vele, vele jaren.

 

> 1    > 2    > 3    > 4    > 5    > 6    > historische foto’s