Groot Amsterdams oogstfeest op de Nieuwmarkt

donderdag 6 oktober 2011 van 11.00 tot 14.00 uur
op de Nieuwmarkt te Amsterdam

Kom met ons het Groot Amsterdams Oogstfeest vieren op de Nieuwmarkt! De oogst komt deels van schooltuinen, kinderboerderijen en andere NME-locaties in Amsterdam.
De rest wordt met tractoren de stad ingebracht vanaf educatieboerderijen rond Amsterdam. Basisschoolleerlingen verwerken de oogst tot smakelijke gerechten. Wethouder Ossel opent het Oogstfeest om 11.00 uur en neemt als eerste plaats op de Troef, de troon om op te proeven. Deze troon is gebouwd van strobalen en versierd met oogst uit alle schooltuinen.
We nodigen u van harte uit dit feest met de kinderen en ons te vieren en plaats te nemen op de Troef.
Laat u verwennen….
We vieren ook de kracht, diversiteit en samenhang van NME in Amsterdam. Verschillende NME-organisaties presenteren zich in een kring om de kinderen heen. Een kunstenaar schildert een kaart van Groot Amsterdam met daarop een buitenring van boerderijen en een binnenring van schoolwerktuinen.
Ook andere NME-aanbieders zetten hun locatie op deze kaart: kinderboerderijen, natuurspeelterreinen en NME-centra. Zo laten we al die plekken zien waar kinderen kunnen meewerken, spelen en onderzoeken. Daar leren ze waar ons voedsel vandaan komt, hoe de natuur om ons heen in elkaar zit en hoe wij daar op een duurzame manier mee om kunnen gaan.
Meer informatie?
Brigit Kuypers: kuypers@anmec.nl (020-6225404) of Hans Wilschut: hans.wilschut@xs4all.nl

Amsterdam Natuur en Milieu Educatie Centrum  
www.anmec.nl

Boerderijeducatie Amsterdam  
www.boerderijeducatie-amsterdam.nl

Getipt door: Annette Visser