Gezocht: medegebruikers voor NEMOcentrum Westerpark

Bericht van Annette Visser tuin 61 en Paula van der Pol, tuin 60

Gezocht met spoed: medegebruikers voor natuurparadijs in Westerpark

Medegebruikers gezocht Nemo zoekt medegebruikers met activiteiten die een meerwaarde leveren aan het natuurcentrum en de natuurlijke omgeving creatief gebruiken; met name culturele of maatschappelijke organisaties, initiatieven of activiteiten die elkaar aanvullen en versterken, om in onderling overleg de ruimte efficiënt en effectief te gebruiken. De ruimten zijn bijv. uitstekend geschikt als ontmoetingscentrum, atelier of studio voor meditatie, trainingen, workshops, ambachten, cursussen, maaltijden voor groepen (max. 25), debatten, vergaderingen/presentaties, besloten theater/ muziekvoorstellingen, poëzie/verhalenprogramma’s, themawandelingen, excursies enz.

 

NEMO WIL NATUURCENTRUM IN DE SCHOOLTUINEN BEHOUDEN!
meer informatie staat hier
recente artikelen uit Staatskrant over de problemen van Nemo staan hier

 

Wandel & natuurorganisatie Nemo in het Westerpark zoekt zsm medegebruikers voor haar natuurcentrum in de voormalige beheerderswoning van de Schooltuinen in het Westerpark.

Door alle bezuinigingen en de huurverhoging van het stadsdeel kan Nemo alleen blijven voortbestaan en het natuurcentrum behouden blijven als Nemo op korte termijn medegebruikers vindt.

Het gebouw staat in het nieuwe Westerpark, dichtbij de Westergasfabriek, helemaal vrij in een waardevol natuurgebied met een grote moestuin en bostuin die aansluit op het natuurpad van de schooltuinen; direct verbonden met het Westerpark en het Tuinpark Nut & Genoegen. Nemo huurt het gebouw sinds 2008 van het Stadsdeel West voor activiteiten gericht op wandelen, de buurtmoestuin, natuureducatie en lokale geschiedenis.

 

Aanbod

  • Binnen: grote lichte gemeubileerde ruimte van 14 x 4 meter, incl. serre en keuken.
  • Extra: grote werkkeuken, gang met wc, natte cel met wasmachine en kleine werkkamer. Naast het gebouw is een werkplaats en schuur. De inrichting is multi-functioneel en kan aangepast worden aan de wensen van de gebruikers.
  • Voorzieningen: houtgestookte finnoven, cv, elektra&zonnepanelen, adsl/wifi, kantoor-voorzieningen (buro’s met computers), piano, beamer, geluidsinstallatie.
  • Buiten: 1478 m2 verwilderde bostuin met gazon, grote poel en ijsvogelwand; binnenplaats met fietsenrek, houtopslag. Op het terrein van de schooltuinen beheert Nemo met een groot aantal vrijwilligers, stagiaires en WSWers een 400 m2 grote buurtmoestuin met soeptuin, kruidentuin en pluktuin; ism de Voedselbank en Slowfood Nederland. Toegang vanaf Overbrakerpad (Westerpark, naast Kinderboerderij) via de Schooltuinen.

 

Kader
De nabijheid van de Westergasfabriek, buurtboerderij, mediacollege, volkstuinen, natuurspeeltuin en kinderboerderij biedt extra mogelijkheden.

 

Ook de natuurprojecten die Nemo uitvoert in overleg met DWI, welzijnsinstellingen en buurtorganisaties (Overbraeck, Soelen, Bretten Natuurpad, moestuin, wandelingen, evenementen) bieden een kader voor nieuwe activiteiten. Nemo staat daarbij open voor samenwerking en pilotprojecten.

 

Gebruik
Het gebouw heeft een maatschappelijke/culturele bestemming en is niet bedoeld voor horeca of commerciële activiteiten. Het gaat om een zeer bijzondere, sfeervolle en kwetsbare plek; gebruik mag niet leiden tot schade, overlast of onveiligheid voor de omgeving. Gebruiksprijs per dagdeel in overleg, afhankelijk van gebruikte voorzieningen. De gebruiksprijs is gebaseerd op de huur die het stadsdeel rekent voor maatschappelijke organisaties, met daarbij de reële kosten. Beheer en coördinatie van de inrichting/voorzieningen is in handen van de huurder (Nemo).

 

Informatie en reageren
Meer informatie www.struinen.nl klik verder naar Nemocentrum Westerpark
Nemoprojecten www.overbraeck.nl www.bretten.nl www.nemoland.nl
Vragen en afspraak voor bezichtiging: per email voetpaden@gmail.com (Peter Spruijt)

STUUR DE MAIL SVP DOOR NAAR MENSEN OF ORGANISATIES DIE MOGELIJK BELANGSTELLING HEBBEN!

ALS NEMO VOOR 1 OKTOBER GEEN MEDEGEBRUIKERS KAN VINDEN, VERDWIJNT NEMO NA
25 JAAR…

Peter Spruijt – Mathilde Andriessen – Vincent Rottier – Jaime Arguedas Flores Stichting Nemo Overbrakerpad 2
1014 AZ Amsterdam
020-6817013
www.struinen.nl
voetpaden@gmail.com

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.