Filmvertoning ‘De tuin van de Finzi-Contini’s’ van Vittorio de Sica

Bericht van Tuinpark Sloterdijkermeer

Finzi Contini

Nadat de leesclub De tuin van de Finzi-Contini’s van Giorgio Bassani had gelezen, ontdekten we dat Vittorio de Sica van deze prachtige roman ook een prachtige film heeft gemaakt. Die vertonen we op zondagmiddag 27 oktober vanaf half vier in ons clubhuis. Iedereen is daar welkom (voor niet-tuinders: het complex bevindt zich aan de Sloterdijkerweg 20, achter het Westerpark) en je hoeft je tevoren niet op te geven. De film duurt ongeveer anderhalf uur en na afloop kan nog een drankje worden gedronken aan de bar.

 

Il giardino dei Finzi-Contini (93 min.) is een Italiaanse dramafilm uit 1970, gebaseerd op de gelijknamige roman uit 1962 van de Italiaanse auteur Giorgio Bassani. De Sica won met deze film de Oscar voor beste anderstalige film en de Gouden Beer op het Filmfestival van Berlijn.

Een Joodse patriciërsfamilie leeft in 1943 op een landgoed in Italië. Ze interesseren zich niet voor de politieke ontwikkelingen in Europa. De Joodse Giorgio is verliefd op Micòl Finzi-Contini, de aantrekkelijke dochter des huizes. Zo wordt hij getuige van de onafwendbare val van de familie Finzi-Contini.

Meer informatie geven we niet, want dan zouden we teveel over de film verklappen… Welkom op 27 oktober aanstaande.

 

Zondag 27 oktober v.a. 15.30 uur, clubhuis volkstuinencomplex Sloterdijkermeer
www.sloterdijkermeer.nl

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.