Fietsdemonstratie aanstaande zaterdag

park-615441_640
Beste tuinders,

Aanstaande zaterdag is er een Fairciry-fietsdemonstratie vanaf de dokwerker op het Daniel Meijerplein om 13.00 uur. Faircity is een initiatief van verschillende groepen bewoners van Amsterdam tegen de vercommercialisering en economisering van de stad Amsterdam. Deze groepen mensen maken zich zorgen om hun stad waarin zij zichzelf steeds minder herkennen.

 

Op 30 mei wordt in Amsterdam het Europapact ondertekend. In dit pact worden de doelstellingen van de ontwikkeling van de grote steden als louter economisch omschreven en gericht op een welvarende klasse. De openbare ruimte zal nog meer worden geprivatiseerd en er zal nog meer amusement en horeca gaan komen.  De sociale huisvesting wordt nog meer afgebroken zodat de lage inkomens niet meer in Amsterdam kunnen wonen en er zal een ander soort stenen komen, zoals grote gebouwen, luxueuze projecten, penthouses. Groen, evenals een sociale insteek zijn van ondergeschikt belang. Ook ons tuinpark zal met deze visie te maken krijgen.

 

Fiets daarom mee aanstaande zaterdag 28 mei om 13.00  uur vanaf de dokwerker om een statement te maken voor een ‘ faircity’, een eerlijke en bewoonbare stad, die voor iedereen toegankelijk is. Kijk op www.faircity.amsterdam en op facebook.

 

Marianne, tuin 21

Reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.