Een koningin met stip

Bericht van Marregie Adriaansens, tuin 51

Donderdag 26 april was het voor ons ondanks de files een feestdag. We hebben ons nieuwe Zonnehoek bijenvolkje opgehaald in Ouderkerk aan de Amstel. Via de imkervereniging in Amstelveen hebben we nu een buckfastvolkje. Buckfast is een zachtaardige bijensoort of zoals imker Henk het zei: “Je moet ze leren prikken”.

Zonnehoek heeft stippen voor het natuurlijk tuinieren maar nu heeft de koningin een groene stip en dit is letterlijk een groene stip op haar rug om haar gemakkelijk te vinden tussen de duizenden bijen.

Ze zitten nu nog in een klein kunststof kastje en als het weer het toelaat gaan we ze dit weekeind in een houten kast overzetten zodat ze veel ruimte hebben en de koningin veel eitjes kan leggen en het een groot volk worden. Zodra we het kastje open zette kwamen ze naar buiten om hun nieuwe woonplaats te verkennen. Voor ons als bijenverzorgers een feest om te zien.

Werk aan de winkel nu Zonnehoek in bloei staat, bestuiving, stuifmeel in de kast brengen voor de voeding van het nieuwe broed en nectar verzamelen zodat ook wij weer kunnen genieten van de zeer exclusieve Zonnehoek honing.

Marregie en Arjen