Reacties

 1. Vandaag al paar keer geklaagd op die site. Vreselijk!
  Kunnen we nog meer doen?

 2. Ik heb vorig weekend een klacht ingediend bij de gemeente en kreeg bijna per ommegaande deze reactie: ‘Wij snappen dat dat niet prettig is. Wij controleren deze locatie iedere dag. Worden er overtredingen gezien dan zal er gehandhaafd worden.’ Daar heb ik nog niets van gemerkt, van die dagelijkse controles; jullie? In combinatie met het Praellawaai en vooral de honkebonkmuziek uit de bakkerij (?) recht tegenover me, is mijn tuin in het weekend voor mij een no go area geworden. Zo verdrietig.

 3. Ik hoor de bierfiets met brulapen ook regelmatig luid en duidelijk langskomen. Ik ga het de gemeente melden.

 4. Tip: noem in je klacht dat openbare dronkenschap in Nederland bij wet verboden is, volgens artikel 453 van het Wetboek van Strafrecht, en dat dit gezien de overlast die de dronken bierfietsers veroorzaken veel beter gehandhaafd moet worden.

 5. Ook reeds gemeld, met dezelfde reactie van de Gemeente laten we blijven melden! Zoveel mogelijk, met zo veel mogelijk mensen. Ik heb inmiddels ook contact met het databedrijf. Het mogelijk plaatsen van geluidswallen staat al op hun agenda, we blijven contact houden. Maar ik heb ook een geluidsoverlastklacht neergelegd bij Omgevingsdienst Noordzeekanaalgebied over de overlast van de gigantische ventilatoren op het dak van het bedrijf. Ook daarin kunnen we allemaal actie ondernemen. Het adres dat je moet gebruiken is Archangelkade 1. Bij mij veranderde dat in 5A, maar ik heb een foto toegevoegd van de ventilatoren op het dak. Ik kan die appen als je hem ook wilt gebruiken.

 6. Tweede reactie van de gemeente, volgens mij opnieuw een standaardbericht: ‘Wij kunnen alleen optreden tegen deze overlast wanneer we op locatie zijn en de overtreding zelf waarnemen. Het aanpakken van deze vorm van overlast is daardoor lastig. Op het moment dat de melding binnenkomt is de overlastgever meestal al op een andere plek. Als wij een overtreding zien dan zullen wij zeker optreden.’ Het probleem is natuurlijk dat die bierfietsen niet in overtreding zijn, want een bierfiets is een wettelijk toegestaan vervoermiddel. Ook het bedrijf aan de overkant van mijn stukje sloot pleegt geen misdrijf, nee, het draait slechts domme muziek. Dat het mij daarmee tot waanzin drijft, zal de gemeente waarschijnlijk worst wezen. Enfin, ik ga mij storten op een mail aan de gemeente waarin ik vraag om verlegging van de rijroute van de bierfiets.

 7. Ook gisteren melding gemaakt. Bierfietsen zijn hier toegestaan maar verbod kan uitgebreid worden bij veel overlast. Dus veel blijven melden idd

 8. Gisteren was ik de hele dag op de tuin. Er is 1 bierfiets langsgekomen met gillende vrouwen. Natuurlijk weer een melding gedaan. Volgens mij helpen onze meldingen. Na deze bierfiets zijn er geen bierfietsen meer langsgekomen. Dus blijf melden.

 9. Zojuist kreeg ik deze reactie van de gemeente. U hebt ons gemeld dat u last hebt van dronken personen op de bierfiets. Wij snappen dat dat niet prettig is. Uit uw melding blijkt dat het nodig is om vaker te gaan kijken op de plek waar de overlast wordt veroorzaakt. Wij houden daarom de komende periode extra toezicht op deze locatie. Wij danken u daarom nogmaals voor het doen van de melding.

 10. Mijn reactie mag je kopieren

  Ik ben een van de tuinders op Zonnehoek en daar hebben we overlast van de bierfiets van Damtours met joelende en schreeuwende mannen en soms ook vrouwen . Er wordt enkele malen per dag geschreewd en gebruld alsof men oorlog voert. Het is onverdragelijk wat deze dronkelappen met de natuurlijke rust die ons park biedt voor de buurt doen Het probleem van overlast is verplaatst en niet dit zal de hele zomer doorgaan waartegen ik en medetuinier protesteren. Er is al genoeg omgevingslawaai.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.