Courgettebeignets

IMG_7406

Ze hapten lekker weg, die courgettebeignets van Jan tijdens de afgelopen nieuwjaarsreceptie. En zo makkelijk zelf te maken. Bestel maar alvast een zakje zaad  bij de Garant  dan kun je ze zelf lekker klein oogsten. Dit recept komt weer uit Groenterecepten van Italiaanse Osteria’s.

 

Ingrediënten:

200 gram jonge verse courgettes

zout

4 eetlepels bloem

1 ei, losgeklopt

handje pecorino, geraspt

1 teen knoflook, fijngehakt

klein bosje peterselie, fijngehakt

zonnebloemolie

 

Snijd de courgettes in heel dunne plakjes (kaasschaaf). Maak dan een papje van de bloem met 2 deciliter water. Roer er met een vork het ei, de kaas, de knoflook en de peterselie door; het moet een homogene massa worden. Roer de  gesneden courgette door het beslag.

Verhit de olie in de koekenpan met anti-aanbaklaag , laat een paar lepels beslag in de olie glijden en bak de beignets aan beide kanten goudbruin en gaar (ongeveer 5 minuten). Laat ze uitlekken op keukenpapier en bestrooi  met grof zeezout. Warm opdienen.

 

 

Reacties

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.