Adoptie tomatenplanten

Bericht van Stedelijk Museum Bureau Amsterdam

Ring_culture_of_tomato_plants

Graag benader ik jullie met de vraag of er tuinders zijn die een niet-reguliere tomatenplant zouden willen adopteren. Namelijk, van 12 juli t/m 31 augustus organiseren wij een tentoonstelling in SMBA (Stedelijk Museum Bureau Amsterdam) met de Duitse kunstenaar Uli Westphal.

 

Voor de duur van de tentoonstelling wordt de tentoonstellingsruimte omgebouwd tot een plantenkas met 60-70 verschillende soorten tomatenplanten, wat de geschiedenis schetst van de ontwikkeling van de tomaat van voor-Colombiaanse ‘oertomaten’ tot enkele recente tomatensoorten die enkel in broeikassen worden gekweekt.

 

Op het einde van de tentoonstelling zullen de tomatenplanten bijna volgroeide/rijpe tomaten hebben. Graag willen we deze planten doneren aan tuinders in Amsterdam, eventueel met een workshop hoe de zaadjes uit de tomaten te halen zodat zij deze tomatensoorten volgend jaar in Amsterdam kunnen cultiveren, en zo de biodiversiteit in Amsterdam vergroten. Ik ben zeer benieuwd naar jullie reactie, en hoor graag van jullie. Bij voorbaat dank!

 

met vriendelijke groeten,

Joram Kraaijeveld
assistant curator
joram@smba.nl

 

Stedelijk Museum Bureau Amsterdam
Rozenstraat 59
1016 NN, Amsterdam
www.smba.nl
t +31(0)20 4220471
m +31(0)617177907

Reacties

  1. Lijkt mij wel leuk om eraan mee te doen. Vooral ook omdat ik tot nu toe van al mijn tomaat inspanningen weinig vruchten geplukt heb (haha)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.