4 juni: een ‘bij’zondere dag

Bericht van Marregie Adriaansens, tuin 51

DSCF2021

Ondanks de koude lente waren de bijen heel actief en met name de koningin die voor heel veel broed zorgde. Dat ontdekten we dinsdag 28 mei toen het eindelijk warm genoeg was om de kast te inspecteren en 8 ramen met broed vonden, duizenden bijen in de voorraad.

 

Maandag 3 juni was het zover de eerste bijenzwerm van dit jaar.

Een prachtig gezicht. Ze hing in de appelboom aan een dun takje maar hoog, onmogelijk om die even te scheppen. Het gaf een naar gevoel om deze koningin die zo’n mooi, groot en sterk volk had gemaakt te moeten laten gaan. Dinsdag 4 juni was Arjen er ook, die altijd helpt als er iets met de bijen moet gebeuren en wat schets onze verbazing een 2e zwerm in de boom nog hoger. Arjen zag wel mogelijkheden om met 2 ladders, een schepzak aan een lange stok en een telescoop snoeischaar de zwerm te scheppen.

Alles klaar gezet en het lukte! Spannend was het.

 

Blij dat we de fantastische koningin met volk hebben kunnen behouden voor Zonnehoek. Ze zitten in een nieuwe kast. Een paar dagen rust en de laatste honing van vorig jaar voeren dan zijn ze aan de nieuwe behuizing gewend en kunnen ze weer volop vliegen op Zonnehoek.

 

Marregie Adriaansens en Arjen Hogendorp

DSCF2043

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.